Kære OK medlemmer, januar nyt 2023.

Vær velkommen, Herrens år,
og velkommen herhid!
Julenat, da Vorherre blev fød,
da tændte sig lyset i mørkets skød.
Velkommen, nytår, og velkommen her!

Der findes 2 forskellige versioner, nemlig kalenderårets nytårssalme og kirkeårets nytårssalme. Salmerne er skrevet af N. F. S. Grundtvig tilbage i 1949. I 1852 komponerede A. P. Berggreen melodien.

Året er ved at rinde ud, og her på årets sidste dag vil vi ønsker jer alle og jeres familier et lykkebringende nytår, det kan vi nok have behov for med krig i Europa og ufred i verden, men med sang, rejsebeskrivelser, gode og oplysende foredrag har vi alle muligheder for et lykkebringende 2023.

Vi ser frem til at være sammen med jer alle i forår 2023. Første gang i Hasle den 16. januar 2023 og første gang i nord 18. januar. 2023.

Kontingent for 2023 kan betales på mange måder, kontant ved fremmøde i klubberne, Mobile Pay 23187, overførsler til konto 1551 – 3643432978 eller girokort. Kontingent er 300 kr. pr. år.

Vi håb at alle har fået det nye medlemsblad og har i behov for flere event. til naboer eller bekendte skal i bare sige til.

Hvis I kender nogen som ikke har e mail, så informer dem.

Vi vil gerne hører fra alle jer der har fået en ny e mailadresse.

Alle i bestyrelse ønsker jer et godt nytår.

Den 31. december 2022

Stor og kærlig OK nytårs hilsen

Birgit

Formandshilsen

Kære medlemmer

Oktoberdagens skiften

af skyer, sol og regn

slår som en blæstens rytme hårdt

i hjertets egn.

Den for mig nye oktobersang af Jens Rosendal sang vi fra Højskolesangbogen til en sangeftermiddag i Folkehuset Hasle med organist Marianne Nørholm Villadsen.

Rosendal fanger som i andre af hans sange en lyrisk naturstemning, som vi kan genkende, men oktobervejret kan også overføres til menneskesindet i en omskiftelig verden, med flere skyer der trækker op og kan give en urolig hjerterytme af bekymring.

I vers fire lyder det:

Oktoberdagens sidste

ukuelige håb

skal kaste sommergløder

midt i angstens råb.

Midt i efterårets farveorgie må vi huske at trække sommerens varme og gode oplevelser med familie og venner med ind i den mørke vinter. Vi kunne gennemføre vores program for hele 2022 på nær den første mandag, og vi mindes med glæde udflugterne til Ribe, Morten Korch Museet og Kongenshus Mindepark og sidst men ikke mindst besøget på Memphis Mansion, hvor ejeren, Henrik Knudsen fortalte veloplagt og humoristisk om sin fascination af Elvis Presley og den imponerende samling, han har anskaffet sig.

Der bliver måske sparet på julebelysningen i år, des mere vigtigt er det, at vi tænder lys i hinandens øjne og sind med kærlig opmærksomhed. Et smil, et venligt omsorgsfuldt ord,

husk også at fortælle om de gode nyheder, så vi ikke overvældes og tynges ned af alle de negative nyheder i aviser

og tv.

Vi kan udbringe en nytårsskål med Benny Andersen:

Venner

lad os drikke

og se på hinanden

Spar ikke på venlighed                                                                Vi ved ikke hvem af os

der først vil blive til ingen

eller noget ufatteligt andet

Men i dag kan vi nå hinanden

Og høre hinandens latter