OK-Klubben  - Hasle

Folkehuset Huset, Rymarken 118 - 8210 Aarhus V

Mandage kl. 14.30 til ca. 16.30 - Buslinje 3A og 6A kører lige til døren

ok-hasle@ok-klubberne-aaarhus.dk

 

Klubleder: Birgit Klinke    

 

Værtinder:                      Værter:

Lisbeth Christensen                Poul Klinke

Bente Nielsen                         Poul E. Nielsen

Jytte Brandt

Pianist: Steen Brendholdt

 

 

15.jan

Vi hygger os, snakker. Et medlem fortæller sin livshistorie, vi synger og Steen Brændholt spiller.

 

22. jan

SYNG MED OG SJOVE ANEKDOTER. En eftermiddag i selskab med Conni Stitz og Erik Sletting. Conni har en flot sangstemme og synger sange af Birthe Kjær, Dorthe Kollo, Grethe og Jørgen Ingmann og mange andre, fra den glade Dansktop tid fra 1968 - 1977. Da Erik Sletting er fætter til afdøde Tommy Seebach, er der helt klart indlagt Seebach numre ind i repertoiret og anekdoter fra Tommy og Erik Slettings tid sammen. Sange fra John Mogensen, Flemming Bamse Jørgensen, Bjarne Liller og mange andre. Erik Sletting har haft mange relationer til Bamse Så? der kommer også? sjove anekdoter om Bamse fra den tid.

 

29. jan

Etiske dilemmaer – er det kun god underholdning eller en sund omtanke værd? Samtale om etiske dilemmaer er blevet til underholdning på tv og i radioen med ’Spørg Charlie’ og ’Mads og monopolet’. Vi er nysgerrige overfor andres problemer med kærligheden, arvestridigheder og meget andet. Mange etiske problemstillinger kan henføres til en diskussion på baggrund af de ti bud. Men hvordan kan vi afgøre os for, hvad der er rigtigt og forkert? Et spændende og vedkommende foredrag om etiske dilemmaer såsom for eller imod aktiv dødshjælp, skal man sortere menneskefostre efter deres arvemasse, hvad med utroskab og arvesager? Fortalt af Henrik Oest.

 

05.feb.

 ”Bekymringer er som at sidde i en gyngestol – den bevæger sig hele tiden, Men kommer ingen vegne.” Undersøgelser viser at 85% af alt det, vi går og bekymrer os over, aldrig bliver til noget. Vi tænker 60.000 tanker i døgnet, derfor vil det være en rigtig go´ ide at disciplinere tanker lidt. Men hvordan gør vi det? Foredraget forsøger at gi’ svar på, hvordan vi kan lære at leve med vores mange bekymringer. Hvad er en ”bekymringsnatur”? Foredraget vil gi` svar på det. Et humoristisk foredrag med lidt alvorlige undertoner. Fortalt af Flemming Rishøj. 

 

12. feb

Vinterferie

 

19. feb.

Rundt om Lise Nørregaard Alle kender hende. Hun gav os en meget stor gave i form af Matador. Hun har skrevet meget andet, bl.a. biografierne “Kun en pige”, og “De sendte en dame”, som er filmatiserede.
Hun forstod at forme en historie, hvori vi alle kunne finde os selv. Dette nærvær er nerven i alle hendes værker, lige fra børnebøgerne til det journalistiske virke hun havde i mere end 40 år. Hun havde sine meningers mod og blev foregangskvinde på mange områder.
Hun skrev sig ind i danskernes historie, - hun blev vores hukommelse. Hendes værker lever videre. Fortalt af Lillian Hjort- West.
 

 

26.feb.

"Indien på kryds og tværs" Hvorfor er 80 % af indiske ægteskaber arrangerede? Hvordan holder man styr på 300 millioner guder? Hvad er bedst: at blive født som kasteløst menneske eller som ko? Det indiske samfund er på mange måder uforståeligt. Det er kaotisk, modsætningsfyldt og spændende. Eller måske frastødende? Poul Grønne Kristensen har besøgt Indien 10 gange, bl.a. 4 gange på cykel. Med udgangspunkt i sin seneste cykeltur, som han foretog i 2020 i det tropiske Sydindien, forener han i foredraget sine oplevelser fra landet med viden om det indiske samfund. Foredraget ledsages af en væld af farvestrålende billeder. Fortalt af Poul Grønne.

 

04.mar.

KristensenHøjskolesangbogen Marianne Nørholm Villadsen kommer forbi og spiller til fællessang. En god stribe sange fra højskolesangbogen efter jeres valg, men Marianne vil akkompagnere med sit virtuose klaverspil. Marianne spiller også til fællessangarrangementer i musikhuset, kendt som sang i den blå. For år tilbage dirigerede hum Vilhelmsborg festspil i en årrække og til daglig er hun organist i Tilst og Kasted kirke.

 

11.mar.

SANDHEDEN OM NORDKOREA.

En førstehåndberetning fra verdens strengeste diktaturstat.  Nu har Jesper igen udfordret skæbnen. Denne gang i diktaturstaten Nordkorea. Planen var enkel, men udførelsen svær: at rejse ind i verdens mest lukkede land, og dér sprede dansk smil og humor blandt de sky nordkoreanere. Ved ankomsten til landet blev han mødt af to vagter, der overvågede ham under hele turen. Hans pas blev taget fra ham, og om aftenen blev han lukket inde på hotellet. Han blev afskærmet fra lokalbefolkningen, som han hverken måtte tale med eller fotografere. Foredraget er en unik førstehåndsberetning fra en lukket verden. Som den første danske forfatter, er det lykkes Jesper Grønkjær at opspore og lave interviews med nordkoreanske afhoppere. De fortæller om det samfund, som Jesper blev nægtet at se. Hør personlige beretninger om drab, tortur, flugt, menneskehandel og fangelejre. Det hele krydres med fotos og tv-klip. I medierne udtaler en lang række eksperter sig på området. Men kun få af disse har selv været i Nord-korea. Fortalt af Jesper Grønkjær.

 

18.mar

Generalforsamling

 

25.mar.

Påskeferie

 

01.apr.

Påskeferie

 

08.apr.

Danmark i 1960´erne- ubegrænset velfærd og spirende oprør

Der blev vendt op og ned i det årti. Tidligere tiders mådehold og nøjsomhed var glemt og danskerne stod overfor et forbrugs- og velfærdsboom uden sidestykke. På bare ti år ændrede landet sig totalt med nye fabrikker, sportshaller og parcelhusbyggerier. Kvindernes indtog på arbejdsmarkedet satte gang i debatten om kvinders vilkår, flere unge fik længerevarende uddannelser og ungdomsoprøret ulmede. 1960´erne var en kæmpefest med bil og charterrejser.

Fortalt af foredragsholder og forfatter Lars Ringholm.

 

15.apr.

Good Buy Lenin

Vi har hørt om cykeltur langs den tidligere grænse med jerntæppet, men hvordan var det for en partitro kommunist at vågne op efter et hjerteanfald lige før murens fald og otte måneders koma. Hendes voksne søn vil skåne hende for dette chok ved at genskabe tiden før murens fald.

En humoristisk, rørende, varm film fuld af underdrejet, grotesk humor om at fastholde det gamle DDR.

 

22.apr.

En farverig buket af fortællinger.

Kalenderen siger forår! Derfor er det tid til en buket fuld af farverige fortællinger. Det er friske historier, De passer til forårets forandringer og spejler livets gang fra bøvl til bedring. Det er historier til eftertanke og til smil, fortalt af den sprudlende fortæller, Inger Lodber.

29.apr.

Forårssæsonen slutter af med sang, erindringer og en forrygende koncert

med Aarhus Musikskoles ungdomsbrassband Blæsersamspil

08.maj

Forårsfest

   
       

 

 

OK-Klubben - Aarhus Nord

Fritidscenter Skovvengsvej 127 - 8200 Aarhus N

Hver anden onsdag i ulige uger kl. 14.30 til ca, 16.30-Buslinje 15 til Abildade/

Bethesdavej og Letbanen til Randesvej ved Stjernepladsen

ok-nord@ok-klubberne-aarhus,dk

 

Klubleder: Vinnie Nielsen   

Værteinder:               Værter:

Erna Kristensen                Steen Blume

Bente Nielsen                   Knud Mikkelsen

Bodil Dambro

Lone Berg

Anna Vejlin

Vibeke styver

Ulla Frislev

Pianist: vagn Koldby

 

17.jan.

Fra gadebetjent til et liv i PET`s verden. Christian Medom er pensioneret kriminalassistent, der har forrettet 40 års tjeneste i Dansk Politi. Med start i Københavns Politi og derefter som operativ medarbejder i Politiets Efterretningstjeneste. 

Foredraget indeholder fortællinger om provinsdrengen, der startede som gadebetjent i hovedstaden. Om livet i en efterretningstjeneste, der var præget af den kolde krig indtil den internationale terrorisme med den konstante trussel blev en del af hverdagen. Om den menige ansatte, der blev central efterforsker i Blekingegadesagen med omstændigheder, der medførte et besøg i Det Hvide Hus i Washington. Fortalt af Christian Medom 

 

31.jan

Myanmar- de gyldne pagoders land 

Dette smukke frugtbare land, tidligere kendt som Burma har haft en omskiftelig tilværelse fra stort kongedømme i middelalderen over britisk koloni, til spirende frigørelse og demokrati, som dog to gange er blevet nedkæmpet af militæret, sidst i efteråret 2019. 

Hvordan lever folk, og hvordan bidrager Danmark til udvikling af landet?  Fortalt af Ellen Skov Birk 

 

14.feb.

`De forkerte `- under besættelsen 

Under en krig og især efter er det let at vide, hvem der er de gode og hvem der er de onde. Efter befrielsen var modstandsfolkene heltene, og de tyske håndlangere var fjenderne og blev idømt fængselsstraffe og nogle blev henrettet, da dødsstraffen genindførtes. Men er det så enkelt at udpege de gode og de onde, og hvorfor valgte nogle danskere at gå i tysk tjeneste? Lise Nørgaard fortæller om det i ”Matador” i personen Holger, som mener, at det at gå i krig mod russerne på tysk side er en heltegerning. 

Hvad med naboens dreng og klassekammeraten? En af medlemmerne af den berygtede Peter-gruppen i et fredeligt boligkvarter i Hasle og som gik i Hasle skole, men blev dømt for 13 mord og henrettet. Fortalt af Henrik Oest 

 

28.feb.

John Mogensen en folkekunstner. John Mogensen blev kun 49 år gammel, men nåede en status som stor kunstner i Danmark. Selv om det er mange år siden han døde, lever hans sange endnu. Efter stor succes med Four Jacks fulgte nogle svære år, inden han brød igennem på dansktoppen. Hans anderledes sprog og markante holdninger gjorde, at folket tog ham til sig, som den provokerende sanger, der turde sige sandheden. Fortalt af Flemming Baade 

 

13.mar.

Nepal under verdens tag   

Nepal et af verdens smukkeste steder med en tusindårig kultur og historie og en enestående natur. Et land med store udfordringer for de godt 30 mill. indbyggere. Nepal er på FN`s liste nummer 11 over lande, der er mest udsatte for naturkatastrofer. 

En billedfortælling om nogle hektiske, skønne og rørende dage sammen med  Nepalesisk og Dansk Røde Kors. Fortalt af Erik Demant

 

10.apr.

Kim Veisgaard forsætter sin fortælling om sit spændende liv. 

Med teater, film, TV-undervisning, instruktion og revy. Folk han har mødt på sin vej. Humoristisk og alvorligt, indsigt i hvad der er sker på og bag scenen. Husk moster elskede teateret. Teater er alvorlig leg. 

 

14.apr.

Basseralle. 

Til foredraget guides vi rundt af Lene Riis og Ole N. Jensen i Basseralles univers af gårdsange, sømandsviser, revy m.m., og vi hører både sjove og ømme værker. Foruden sang, harmonika, guitar og violin viser Basseralle også, hvordan savblad, skeer og murerbalje kan bruges som instrumenter. Hvis en frivillig fra publikum skulle have lyst til at være med, byder de meget velkommen på scenen. 

 

 

08.maj.

Foråtrsfest

  

  

 

OK-Klubbens slogan

”Livet skal leves hele livet”